Burgenländischer Müllverband

Burgenland hulladékkezelő (Burgenländischer Müllverband BMV) vállalata több, mint 40 éves múltra tekint vissza: az 1980-as években alakították ki azt a mai napig egyedülálló hulladékkezelési rendszert, amely egész Burgenland tartományt lefedi és egységes hulladékgyűjtő és -hasznosító rendszert képez.

Az évtizedek során kiépített kommunikációs hálózatnak és az ezáltal létrejött átláthatóságnak  köszönhetően mára a BMV sikeresen néz elébe az állandóan változó technikai és hulladékgazdálkodási kihívásoknak.

A jelenkor legújabb kihívásai is foglalkoztatják a vállalatot: egyrészt a fenntarthatóság és a közérdekű szolgáltatások biztosítása, másrészt a hulladékkezelés kulcskompetenciáinak, mint a hulladékmegelőzésnek és az ökologikus hulladékhasznosításnak a teljesítése. Ezen feladatok egyensúlyának fenntartása közben a vállalat annak a társadalmi vállalásának is eleget tesz, amely nem a profitot, hanem az embert helyezi előtérbe. “Mi ezt értjük kommunális hulladékgazdálkodás alatt” – áll a vállalat honlapján.