Hétkezdő tippek…

…rossz szokásaink megváltoztatásáért.

Van néhány szokásunk, amelyek elhagyása semmilyen gondot nem okozna számunkra, viszont megkönnyebbülést jelentene magunk és mások számára.

Hogy mik ezek?

  • A cigarettacsikk rendkívül káros hatásairól emberre és természetre már írtunk itt. Egyetlen megoldás, hogy a dohányzók megfelelően gondoskodnak erről a hulladékról és a KUKÁba dobják, ha pedig nincs a közelben, állandósítanak maguknál egy kis csikktartó dobozkát. Aki szemüveget hord, annak szemüvegtok lapul a zsebében, aki dohányzik, annak csikktartó. (Aki mindkettőt, tele van a zsebe…)
  • Magyarországon valamilyen rejtélyes oknál fogva sok autós nem állítja le a motort, mikor megáll. Sőt, ki is szállnak és otthagyják járó motorral a kocsit. Ez egyrészt nagyfokú bizalom jele, ami jó, viszont Magyarország a második legszennyezettebb levegőjű tagország az OECD tagországok között. Saját és mások egészsége valamint a levegő védelme érdekében állítsd le a motort, mikor megállsz az autóval! Használd a vészvillogót vagy parkolj szabályosan.
  • Bevásárláshoz vigyél magaddal újrahasználható hálót vagy zsákot. Felejtsd el a nejlonzacskót! Most már a legtöbb szupermarketben kaphatók ezek a többször használatos hálók.
  • Lakott területeken nagyon sok az olajfolt. Rendszeresen ellenőrizd az autódat! Bizonyára láttál már képsorokat arról, mi történik a tengeri élővilággal, ha egy tanker kilyukad. Ugyanez történik a talaj élővilágával is, ha olajos lesz…

Kitartást kívánunk az új szokások bevezetéséhez.