NULLA HULLADÉK NATÚRPARKI HETEK!

2022. október 29-től november 27-ig natúrparki hulladékmentesítő heteket rendezünk!

Ennek keretében az Írottkő Natúrparkban futókat és túrázókat is egészséges és hasznos ploggingolásra invitáljuk!

De mi is az a plogging? Ploggingolás? Ploggingolni? A legenda szerint egy svéd futó nevezte el így azt a tevékenységet, amelyet ő is csinált: futás közben szedte a szemetet, így megtisztította kedvenc futóútjait.

A dolog menete a következő: mikor elmész futni vagy kirándulni a natúrpark természeti területein, túraútvonalain, útközben felkapkodod a szemetet (nyújtómozdulattal! vigyázz a derekadra, lábadra) és eljuttatod az útvonaladon található legközelebbi kukába.

Ha esetleg nem tudod még merre indulj ploggingolni, ajánljuk az Írottkő Natúrpark túraútvonalait: https://www.naturpark.hu/alpannoniaturazo.html

Az Írottkő Natúrpark legismertebb kukái, a molok tartályok, az Okmányos parkolóban találhatók:

Próbáld meg szelektálni és úgy elhelyezni a tartályokban az összegyűjtött hulladékot. (Ez nem mindig egyszerű feladat a hulladék szennyezettsége miatt.) Persze bármilyen útba eső kuka szívesen látja a ploggingolt szemetet!

Nagyon fontos, hogy MIELŐTT KIDOBOD az összegyűjtött anyagot, készíts róla/vele egy SELFIE-t! (Péter kéri, hogy ha lehet, vicces selfie legyen.) Mikor hazaértél és van egy nyugodt pillanatod, töltsd föl ide a képedet: https://www.wasteprevention.eu/ !

Ha pedig szeretnél inkább közösségi szemétgyűjtésben részt venni a magányos dohogás (Tejóég mi van itt! Hát hogy lehet így eldobálni! Őrület! stb.) helyett, akkor gyere 2022. november 5-én 9 órakor a cáki játszótérre és megtisztítjuk együtt a kőfejtőt és környékét!

Az akcióban résztvevők élmény-ajándékban részesülnek, selfie ellenében.

A PUREGREEN csapata: Zita, Péter és Bori