videós és letölthető pdf-es használati útmutató az enviromind.hu észlelési felület natúrparki használatához

2021. április és május hónapban használhatjuk az iASK enviromind.hu felületét natúrparki hulladék problémák rögzítéséhez. A projekt partnerkódja 2021.  A nemzetközi munkacsoport ülésen Morzsa László szoftver és adatmérnök tartott előadást a felület használatáról. Miután sokan nem tudtak részt venni a munkacsoport ülésen,  de jelezték, hogy érdekli őket a téma, ezért az előadást közzétesszük.

PUREGREEN: előadás az enviromind.hu használatáról – YouTube

JAVASLAT: A terepi mobilinternet esetleges gyengesége és a fotók nagyobb mérete miatt a terepi mobilos feltöltés nagyon lassú lehet. Ha a feltöltés elindításakor a koordináták meghatározása után csinálsz a mobilodról egy képernyőképet (így látni fogod a pontos koordinátát) és a helyszínen készített fotót otthon, a számítógépedről töltöd fel, akkor biztosan nem kell tartanod a feltöltés sikertelenségétől és pár perc alatt végzel a rögzítéssel!

Egy rövid pdf-es útmutatóról is tájékozódhatsz:

Enviromind_pdf

A rögzítések során kérjük,  vegyétek figyelembe, hogy a projektben természeti területek hulladékmentesítése a cél (főleg NATURA 2000 védelem alatt álló területek), a zero waste életmód népszerűsítése mellett!

NATURA 2000 védelem alatt lévő területek az Írottkő Natúrparkban (kékkel jelölt terület a képen):

Részletesebben az erdőtérképen tájékozódhatsz,  itt zöld színnel mutatják a védett területeket, ha bejelölitek bal oldalon – az erdőrészlet tematikáknál – a Natura 2000-es kis négyzetet.