Zöldülők

A Zöldülők egy közérdekű, nonprofit csoport, melyet azért hoztunk létre, hogy első sorban, túra útvonalaink, valamint pihenő helyeink tisztaságával törődjön, mindazon helyek tisztaságával, melyekkel oly kevesen törődnek.

Ennek eredményeképp folyamatosan szervezünk megmozdulásokat, és a facebook csoportunkban pedig az egyik leglényegesebb közönséget,  az “otthont és a közvetlen környezetét” célzó praktikákkal próbáljuk meg a természet szeretetére, természetre való odafigyelésre sarkallni az érdeklődőket.

Másodsorban pedig a “zero waste” tehát “0 hulladék” életmód minél teljesebb körű megismertetése a célunk.  Ebben a csoportban, hogy ha te is érzel magadban tett vágyat, valami jó dolog kivitelezéséhez szeretettel várunk!

Jelenleg a kis csapatunk 4-5 aktív taggal működik, illetve 40-50-en olvassák az írásainkat a facebookon.

Ha elérjük, hogy a leglényegesebb helyen, az otthonokba eljusson ez a fajta szemléletmód, akkor már talán a következő generációnak ez magától értetődő, mondhatni alap felfogása lesz.

Az is egy lényeges pont, hogy ebben a gondolkodj globálisan cselekedj lokálisan féle látásmódban, esetleg megszólítsunk/meg mozdítsunk más területeken élőket is, akik hasonlóan gondolkodnak a természettel kapcsolatban, akik csatlakoznának az ügyünkhöz, nem feltétlenül a Zöldülőkhöz, hanem ilyen-olyan hasonló szellemiséget képviselő blogokon keresztül.
Posztolni a tevékenységüket, menővé, trendivé tehetnék ezt a fajta felfogást a jövő generációinak számára.

Nem megélhetés céljából hoztuk létre a csoportot, illetve nem is a pénz miatt.
Hanem hogy látható, kézzelfogható eredmények szülessenek, nem egy nyomtatott papíron, aláírva valaki által.

Kit vonhatnánk be? Iskolák, diákok, bárkit akinek kedve van, tenni valamit a jövőért. Meg kell szólítani az embereket, legyen az fiatal, felnőtt, idős.

Olyan kommunikációs csatornát kell létrehozni, melyben egyaránt komoly témákról beszélnénk, de egyfajta lazább nyelvhasználattal, a fiatalok előtt is könnyebben elfogadhatóvá tenni ezeket az információkat, de az idősebb korosztály számára se tűnjön komolytalannak.

A facebook csoport vezetője és megálmodója Horváth Gábor